Blommor i hemmet.

Vad gör blommor med en? Jag vet inte hur det är med dig, men blommor och växter gör mig glad och harmonisk.

Under tiden vi endast bodde i Sverige på somrarna och två veckor över jul, så städade jag ur hemmet varje gång det var dags att åka, och det innebar ju också att alla blommor jag skaffat under tiden hemma gavs bort till vänner, släktingar och grannar. Jag förundrades varje gång över vilken effekt det hade på mig. 

Varje gång jag kom hem, satte mig i bilen från Arlanda och styrde mot gävle så stannade jag till på vägen och köpte blommor till fönstren och en bukett till bordet. Efter många hemresor lärde jag mig hur många blommor exakt jag behövde till mina fönster, och så fort jag kom innanför dörren på mitt hem så ploppade jag i mina blommor i krukorna, letade fram en vas och plötsligt kändes det som ett hem. 

 

Samma sak fast omvänt kände jag när det var dags att packa ihop och lämna. Det var alltid lite vemodigt när sommaren led mot sitt slut och man skulle börja städa trädgården, bära in utemöbler och packa väskan. När jag till slut tagit bort alla blommorna både ute och inne så helt plötsligt känndes det helt ok. Hemmet var inte längre ett hem, utan bara ett skal, helt utan själ.

Nu när jag bor hemma året runt ser jag till att alltid omge mig med blommor, jag frossar i tulpaner, anemoner, ranunklar på våren, amaryllisar på vintern, pioner, och liljekonvaljer och alla sommarblommor... jag listan kan göras oändligt lång. Jag älskar årstiderna och att blommor kommer och går efter säsong. 

Det är januari och vi städar bort vintern ur butiken. Nästa veckan gör vi om....Då börjar våren!!!

Jag längtar! 

Lämna kommentar

Alla kommentarer kollas igenom innan de publiceras

Shop now