Vippjasmin! Vem hade kunnat ana!

http

Vill här dela med mig av ett lyckat experiment! 

Förra året den här tiden tog jag med hem några plantor Vippjasmin från butiken som slutat blomma. Denna underbara lilla sköra blomma som vill ha så mycket vatten...Jag brukar tyvärr ganska snabbt ta död på dem genom att glömma vattna. Nu planterade jag dem i större krukor för utebruk med hål i botten. Tre fjärdedelar plantjord och en fjärdedel kogödsel och blandade runt. När det blev varmare ute satt jag ut dem på altanen. Hela sommaren stod de där. Halva dagen i skugga och halva i sol. När hösten kom hade de vuxit till sig och blivit helt magiska och fulla med knoppar. Jag hade två val. Slänga dem eller ta in dem och hoppas de skulle överleva vintern inne. Aldrig hade jag trott att de skulle växa till sig och bli så vackra så jag tog så klart in dem. Nu har de stått i mitt vardagsrum på fat med hjul hela vintern. Inte så snyggt men, vad gör man när man är lite nördig när det kommer till blommor och växter. Nu har min stackars man tittat lite snett och misstänksamt på dessa tre hela vintern och vi längtar alla till varmare väder så att de kan få flytta ut igen. 

Ofta när man köper Vippjasmin i butik så kommer de i små krukor fulla av rötter. Mitt tips är att försiktigt plantera om dem i en större kruka så att de inte torkar ut lika snabbt i sin kruka.

Testa! Lycka till! 

Kram

Carola

 

 

 

Lämna kommentar

Alla kommentarer kollas igenom innan de publiceras

Shop now